Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Praktikophold i Tanzania del 1 (af 2) | Multimediedesigner.dk
17 Apr

Praktikophold i Tanzania del 1 (af 2)

Nyder en Efes i Istanbul lufthavn

Vi tillod os naturligvis at nyde en iskold Efes i Istanbul lufthavn på turen derned.

Tanzababy

Før jeg startede på uddannelsen til Multimediedesigner havde jeg aldrig forestillet mig at jeg skulle ende med at spendere knap 3 måneder i Tanzania. Efter jeg er kommet hjem har det har nu vist sig at være den bedste beslutning jeg nogensinde har truffet. Både på det personlige og det faglige plan har jeg fået så meget ud af det som jeg overhovedet turde håbe på. Dette blogindlæg vil derfor både ko

mme til at omhandle mit praktikophold, men i lige så høj grad komme lidt omkring nogle af de oplevelser vi har haft.

Turen herned begyndte i Kastrup lufthavn på en semi-sløj januar dag. Min rejsemakker Asbjørn og jeg skulle flyve tidligt om eftermiddagen, med forventet ankomst i Istanbul lufthavn ca. 3 timer senere. Da vi endelig kom på vingerne, begyndte vi hurtigt at snakke om det klima vi forventede at komme ned til. Men de forestillinger vi gjorde os, viste sig slet ikke at stå mål med den virkelige verden. Istanbul var et køligt bekendtskab, og temperaturen her var kun omkring 12-14 grader. Endnu ”værre” blev det da vi ramte Dar es Salaam blev vi ramt af en mur af varme, der – indrømmet, kom bag på os begge.

Stammesamfund?

Synet af lufthavnen gjorde at vores umiddelbare forestillinger om at vi var kommet til et stammesamfund blev forstærket. Efter vi var kommet ind i ankomsthallen skulle diverse papirer udfyldes, bl.a. er det et krav at alle får fat i et turistvisum, som koster 50$. Efter vi alle havde udfyldt papirerne og afgivet diverse fingeraftryk mv. Skulle vi igennem det sidste check for at få fat i bagagen, i sikkerhedskontrollen nøjedes vagten blot med at kigge på det ene af vores pas, mens resten bare fik lov til at passere igennem – så meget for sikkerhedskontrol i en international lufthavn.

Vi landede i lufthavnen kl. 02.45 om natten, og heldigvis havde vi sørget for afhentning. Turen gik herefter ud til vores første bosted i et område der hedder Bahari Beach, nord for Dar es Salaam. Huset i Bahari Beach var rigtig dejligt, og med en god beliggenhed i forhold til stranden. Dog viste det sig desværre også at have en lang række mangler, som senere gjorde at vi valgte at flytte ind til byen istedet.

Første dag efter ankomst.

Vi var en tur på stranden med vores vagter i det første hus, jeg behøver vel ikke nævne, at samtlige blev slemt solbrændte?

Introduktionsugerne

De første par uger af vores ophold brugte vi ude på UDSM – University of Dar es Salaam. Her skulle vi introduceres til landets hovedsprog; Kiswahili, og samtidig skulle vi have indsigt i landets kulturelle, religiøse samt økonomiske sammensætning. Det var 2 spændende, men meget lange uger. Grundet trafikken her i Dar es Salaam skal man bogstavelig talt stå meget tidligt op for at komme nogen som helst steder til tiden. På trods af den beskedne afstand af 20 km til universitetet, tog det os hver morgen omkring en time at komme derind. Og det vel at mærke med en gennemsnitstemperatur på 35+ udenfor, og en bil hvor airconditionen aldrig fungerede helt efter hensigten.

I disse 2 uger nåede vi at besøge rigtig mange spændende destinationer i Dar. Vi besøgte bla. den danske ambassade, Coca Cola, IPV Media samt en danskejet virksomhed kaldet UniCool, derudover var vi på besøg hjemme hos rektoren for universitetet. Hun boede i et kæmpe hus, og der blev bestemt ikke sparet på noget under vores besøg, jeg tror også de fleste af os måtte indrømme at det var rart med en smule luksus oven på det første turbulente stykke tid. Indtrykkene væltede som sagt ned over os i de første uger, og det var derfor rart at tænke på at praktikken snart skulle begynde, og at der forhåbentlig var udsigt til en smule mere struktur i hverdagen.

Meget standard dag i trafikken i Dar es Salaam

Her mødes biler, busser, knallerter – og gadesælgere i et stort kaos. (hver dag)

Generelt om Tanzania

Dette afsnit vil tjene som en lille beskrivelse af nogle af de ting der ikke er nævnt i de andre afsnit. Prisniveauet efter vi var kommet ind til byen var overraskende højt, og specielt fødevarepriserne ligner de danske utrolig meget. Nu havde vi også valgt at bosætte os i den rige del af byen, men i de andre supermarkeder vi besøgte var priserne meget similære. Hvis man virkelig ønsker at spare nogle penge på indkøb er det en rigtig fornuftig idé at besøge nogle af de utallige markeder der ligger rundt omkring i byen. Her vil man opleve at priserne ofte er skruet helt i bund, og at der ligeledes er et stort udvalg af forskellige ting.

I Tanzania lærer man også hurtigt at alle priser er til forhandling, specielt på transportsiden kan man spare en del penge hvis man går lidt hårdere til de lokale. De er nemlig udmærket klar over at når man kommer fra et vestligt land – så er man som regel ‘loaded’, og mange er desuden heller ikke klar over hvad der er rimeligt at betale. En sjov detalje er iøvrigt at såfremt man vælger at køre med en Dala Dala (bus), kan man køre ufattelig lange strækninger for nærmest ingen penge, hvorimod der stort set aldrig er en fastsat pris i en Tuk Tuk (ombygget knallert), eller en taxa. Stedet hvor vi boede var super godt, og i sidste ende endte vi med kun at betale omkring 1400 kr pr. mand om måneden (minus udgifter til el osv.), hvilket var helt rimeligt, specielt set i lyset af den uhyrlige pris vi betalte i det første hus.

Sproget swahili er en meget vigtig del af kulturen i Tanzania, og mange steder bliver stemningen hurtigt 20-30% bedre hvis du indleder din sætning med en hilsen på Swahili. Generelt set er de dog gode til engelsk dernede, og ligeså snart man lurer deres lidt specielle accent af, kan man let føre samtaler med langt de fleste dernede.

Næste del kommer til at fokusere på selve praktikdelen af opholdet, men kommer også ind på vores fantastiske tur til Zanzibar.