Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Praktikophold i Tanzania del 2 (af 2) | Multimediedesigner.dk
17 Apr

Praktikophold i Tanzania del 2 (af 2)

Praktikken

Vores praktik skulle foregå hos en delvist danskejet virksomhed kaldet URU Diamonds. De beskæftiger sig med at lave håndlavede smykker bestående af snor/læder, diverse ædelstene samt sølv/guld. Processen for at lave disse smykker er utrolig lang, og de slår sig bl.a. på at alle deres smykker er unikke. Helt konkret skulle vi

Her sidder vi på kontoret hvor vi arbejdede hos URU Diamonds.

arbejde med den grafiske fremstilling af deres produkter, og det blev også aftalt at der på sigt skulle kigges på deres hjemmeside. I starten havde vi ret frie tøjler til at lave de forskellige ting, men vi fandt hurtigt ud af at det var en nødvendighed at møde ind på arbejdspladsen, da vi endte med at arbejde ret tæt med vores chef i fremstillingen af det grafiske materiale.

Efter de første par uger brugte vi ret lang tid inde på fabrikken hver dag, hvor vi forsøgte at suge indtrykkene fra produktionen til os. For at skabe et autentisk produkt der havde en god sammenhæng med det produkt de laver hos URU, brugte vi også lang tid på at snakke med den ene partner; George, som var manden bag selve designet af smykkerne. George er uddannet gemologist, hvilket vil sige at han er specialist i ædelstene, og han var meget inspirerende at arbejde sammen med. Udover dette, fik vi også æren af at arbejde sammen med en National Geographic fotograf der simpelthen var hamrende dygtig. Det var utrolig lærerigt, og samtidig virkelig spændende at høre hans tanker omkring arbejdet med billederne vi skulle bruge.

Helt konkret udarbejdede vi følgende grafiske produkter mens vi arbejdede hos URU:

  • Brochure (print)
  • Virtuel brochure
  • Postkort
  • Flyers
  • Stands til butikkerne
  • Opdatering af hjemmeside – ny landing page/home page/contact page

Alt i alt en række meget lærerige projekter, der virkelig viste sig at rykke ved vores opfattelse af det at arbejde med grafisk design i en professionel virksomhed. Ingen af os havde den store forhåndskendskab til programmet Illustrator, men det fik vi rettet gevaldigt op på i

Her ses en af arbejdernes ‘workstations’

Tanzania, og det er virkelig tilfredsstillende at lave et produkt i et computerprogram, for så senere at få det printet ud som et fysisk produkt.

Udover projektet for URU Diamonds, havde vi også et mindre projekt hvor vi arbejdede sammen med universitetet. Her lærte vi dog hurtigt at kommunikation i Tanzania kontra Danmark er 2 meget forskellige ting. Hvis man ikke skubber på for at indhente sine oplysninger, er der en god sandsynlighed for at man aldrig får dem.

Projektet for universitetet gik helt konkret ud på at vi skulle udarbejde 33 mindre hjemmesider til en klasse på skolen. Projektet gik dog i stå, da vi aldrig modtog alt det materiale vi skulle bruge, og vi afventer stadig det sidste så vi kan blive færdige.

Zanzibar

I slutningen af vores ophold besluttede vi os for at besøge Zanzibar, som ligger ud for Tanzanias kyst. Øen er en meget turistpræget ferieø, og de færreste som besøger Zanzibar aner derfor noget som helst om fastlandet. Man kan dog ikke fortænke diverse turister i deres valg af Zanzibar som

Vores (knap så gode strand), men et lækkert lækkert view

feriemål, da øen er et sandt paradis. De fleste kender nok begrebet ”hakuna matata” som betyder tag det roligt, og man må sige at befolkningen på Zanzibar i sandhed har taget dette til sig. Overalt hvor man kommer, bliver man mødt af et ”hakuna matata” – i starten er det meget sjovt, men for os vesterlændinge bliver ”tag det roligt” i længden ret irriterende.

Vi valgte at bo på den sydlige del af øen, nærmere bestemt mellem byerne Paje og Jambiani. Vi havde fundet et lille lækkert sted til en rigtig fornuftig pris: www.mbuyuni.com . Stedet består af en række enkeltstående hytter beliggende lige ned til stranden, desuden er der en restaurant (med

Så bliver der slappet af…

wifi yay!), samt en rigtig lækker swimmingpool. Stedet var virkelig lækkert, og servicen var rigtig god, vi nød i hvert fald de 3 dage vi var på stedet i fulde drag.

En af dagene besluttede vi os for at tage ud for at snorkle på et nærtliggende koralrev. Stedet havde en person ansat der sejlede os turister ud til revet i hans hjemmebyggede katamaran. Det var en rigtig fed tur, omend selve revet skuffede en del. En sjov episode havde vi den ene dag hvor en af os bestilte en avocado-salat. Der gik ca. en time efter vi havde bestilt (meget standard), før tjeneren kom og informerede os om at de altså ikke kunne tilbyde den valgte salat. I stedet tilbød de at lave en tomat/agurk salat, og det blev der takket ja til. Ca. 15 minutter efter kom salaten, og efter indtagelsen af dette fantastiske måltid (ironi kan være anvendt), spurgte vi efter regningen, og fik lidt af et chok da vi fandt ud af at de havde taget samme pris for avocado salaten og agurk/tomat salaten. Vi spurgte tjeneren hvordan det kunne være, hvortil han udbrød: ”too expensive? You want free?” det endte vi med at takke ja til, og grinede derefter lidt af håndteringen.

Den 02. april skulle Asbjørn og jeg hjemad – noget vi havde set frem til længe. Samtidig gik det dog også op for mig hvor meget jeg kommer til at savne de mennesker vi har været sammen med, alle de oplevelser vi har haft, og selve landet Tanzania. Til alle der overvejer at rejse til udlandet som led i de

res praktik (eller i det hele taget), kan jeg kun anbefale det. Personligt har jeg aldrig været udenfor Europa, og måske derfor har oplevelsen for mig været større end noget andet jeg har prøvet, men jeg kan på det varmeste anbefale at gøre det, man lærer så utrolig mange ting, og indser hurtigt at verden ikke er sort/hvid.

Hvis der er nogen spørgsmål vil jeg hellere end gerne svare på dem, ligesom jeg gerne vil være behjælpelig med diverse priser og andre oplysninger.

Casper.aarby.sorensen@gmail.com

Comments are closed.