Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Hvordan ser den virtuelle verden ud? | Multimediedesigner.dk
23 Apr

Hvordan ser den virtuelle verden ud?

Mange af os har hørt begreberne virtual reality og augmented reality – måske bedre kendt som VR og AR. Vi ved også at begreberne har noget at gøre med ny teknologi og nye former for underholdning. Men hvad er det egentligt at VR og AR kan bruges til?

Efter morgenmad, kaffe og check-in kl. 08.30 præsenterede Peter Richardson, fra University og Hertfordshire os for hvilken verden VR og AR er og hvordan dets anvendelser er i dag. Peter startede hans oplæg med konkrete facts om hvor stor brugen er i dag. IMG_1636Efterfølgende involverede han publikum i, hvilke muligheder og den enorme potentiale VR har. Herefter fik alle deltagende fri leg i 60 minutter, hvor forskellige virksomheder, havde deres bud på, hvordan de kunne gavne fremtiden med VR og AR. Herefter blev vi præsenteret for “VR for the right reason”, hvor Bertie Millis fra virksomheden Virtual Umbrella satte os ind i hvilke kræfter VR har og hvorfor VR skal behandles på den rigtige etiske måde. Derefter præsenterede Ane Skak fra DR, hvordan DR er på markedet lige nu og hvor DR er henne om 5 år. Ane illustrerede gennem lyd og videoklip, hvordan bl.a. undervisningen i folkeskolen kan blive mere underholdene og lærerig på samme tid. Afslutningsvis fik Peter alle deltagerne til at gøre sig nogle tanker fra dagen og fik os til at anvende den teori og viden fra dagen et sted i ens egen dagligdag, hvor der ville kunne være brug for VR/AR eller hvor VR/AR ville kunne opstå eller bruges.

Dagens Internet Week Event lærte mig en masse nye ting om hvordan den verden vi kender idag, sagtens kan se meget anderledes ud om 5 eller 10 år. De vigtigste elementer fra foredraget har jeg inddelt i 4 emneområder nedenunder.

Business
I businessbranchen kan det på nuværende tidspunkt være svært, at holde “all-hands” møder, specielt når forretningsfolk arbejder hjemmefra eller er ude og rejse. VR kan på denne front gøre det hele lidt nemmere og faktisk samle alle i et mødelokale. Forretningsfolk vil kunne have langt flere møder hver dag, undgå transporttid og være mere effektive.

Turisme

Virtuel Reality er ikke kommet for at forhindre mennesker i at rejse, tværtimod vil det måske skabe flere spændende  rejsemål og måske flere
rejsende. VR er et udstyr mange rejsebureauer udforsker for tiden, fordi det vil kunne give rejsende en smagsprøve på hvad de kan vente sig.

Uddannelse

Virtual Reality kan være med til at åbne helt nye undervisningsformer i Danmark, hvor børn og unge nemt kan tage på en tidsrejse tilbage til hvor historien blev skabt eller lære om geografi ved at besøge lande og byer virtuelt. Ane Skak fra DR præsenterede os for et nyhedsklip, hvor danske folkeskoleelever lærte den danske historie at kende gennem en tidsrejse virtuelt. Nyhedsklippet viste hvad VR kan gøre ved unge folkeskole elever og samtidig hjælpe unge med ADHD som oftest er impulsdrevet.

Medicinsk

Peter Richardson havde mange interessante indvendinger hvorpå VR vil kunne gøre en forskel på hospitaler og hos læger verden rundt. F.eks. er der mange som ikke ved at læger, skal øve sig på patienter for at lære og blive bedre og der vil VR pludselig være en god simulator at øve sig på, hvor fejl kan opstå uden samme konsekvensker. Derudover er der en gruppe forskerer som har designet nogle robotter, som kan styres gennem VR, så f. eks. en operation på Roskilde sygehus, kan fortages af den “rigtige” læge siddende på den anden side af jorden og her bliver det jo lige pludselig fantastisk, at liv kan reddes, styret af en robot-arm, virtuelt, foretaget af et menneske med de præcise færdigheder.

Tak fordi du ville læse mine glade ord.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *