Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Verden set gennem nye briller | Multimediedesigner.dk
23 Apr

Verden set gennem nye briller

its-nearly-impossible-to-describe-the-mind-blowing-experience-of-virtual-reality.jpg

Gennem de seneste år har teknologien indenfor virtual reality gennemgået en rivende udvikling. Det er nu muligt for os, som forbrugere, at tage på rumrejse, udforske havbunden og opleve verden uden at forlade vores stuer. Men det er ikke kun indenfor underholdningsbranchen at udviklingen har åbnet op for nye muligheder. Virtual reality har skabt en hel ny virkelighed indenfor industrien og det er kun fantasien der sætter grænser.

IWDK17: På trods af at mine fødder er solidt plantet på et betongulv i Filmbyen i Århus står jeg alligevel og betragter udsigten fra toppen af en af Vestas havvindmølleparker. Oplevelsen er overvældende og jeg må støtte mig til det bord der står ved siden af mig. Jeg tager de virtual reality briller jeg har fået betroet af og befinder mig igen i den rå og kolde hal som foredraget om Virtual Reality afholdes i under Internet Week Danmark 2017.

Mere end bare underholdning
Virtual Reality er efterhånden et begreb vi alle er bekendt med og teknologien er kommet for at blive. Underholdningsbranchen har for alvor taget teknologien til sig og de store producenter, såsom Samsung, Playstation og HTC tilbyder alle hver deres VR-briller. Men under foredraget til Internet Week Danmark 2017 står det klart at de helt store muligheder indenfor Virtual Reality ligger andre steder.

På med undervisningsbrillerne
Forestil dig et klasselokale fyldt med elever. De er alle iført et par VR-briller. Der står geografi på skemaet, men i stedet for at læse om tektoniske plader i deres lærebøger, tager de sammen en tur til havets bund og oplever, på tætteste hold hvad der sker, når to tektoniske plader støder sammen. Det lyder umiddelbart som noget der ligger et stykke ude i fremtiden, men flere store virksomheder ude i verden arbejder allerede nu på at kunne tilbyde relevant og værdiskabende Virtual Reality indhold, som kan bruges i undervisning og med tiden vil der kun komme flere til.

Også inden for medicinalbranchen er mulighederne store. Ved at anvende Virtual Reality vil der være muligt for kiruger at udføre operationer, selvom de befinder sig flere tusind kilometer fra den patient de udfører operationer på. Samtidig vil man også kunne bruge teknologien som medicinstuderende. Det vil være muligt f.eks. at øve sig i at lægge drop, tage blodprøver mm. med at par Virtual Reality briller på.

Show it – Don’t tell it
Indenfor industrien har Virtual Reality også sine helt klare fordele. Som førnævnt vil virksomheder kunne benytte teknologien til at vise deres produkter på en helt ny måde, hvad enten det er Vestas havvindmølleparker, Mærsks boreplatforme eller Grundfos’ pumpesystemer og derved lade produktet tale for sig selv.

Under foredraget oplevede jeg f.eks. på tæt hold hvordan en af komponenterne til en Vestas vindmølle så ud indvendigt og ved hjælp af stemmekontrol var det muligt for mig at udforske indmaden.

Denne form for værdi ville ikke kunne skabes uden brugen af Virtual Reality og teknologien vil derfor kun brede sig endnu mere og vi vil med tiden se flere og flere brancher omfavne den og dens mange muligheder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *