Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 IWDK – The Meaning Of Moments | Multimediedesigner.dk
24 Apr

IWDK – The Meaning Of Moments

internet-week-denmark-2017-3409

Fuglene kvidrer, bladene springer ud, og solen titter oftere frem bag skyerne. Foråret melder sin ankomst, og det samme gør den årlige festival Internet Week Denmark (IWDK), som hvert år afholdes på denne tid af året. I år har smilets by Århus æren af at huse festivalen fra d. 19.-23. april 2017. Over 6000 mennesker deltager i mere end 100 events på Dokk1, Aarhus Rådhus, Filmby Aarhus, IT-byen Katrinebjerg og mange andre steder i og omkring Aarhus.

Digitalisering er festivalens hovedtema, hvorpå de forskellige events lægger vægt på hvordan teknologi påvirker og forandrer vores forretning, samfund og dagligdag.

IWDK kan give mig en unik mulighed for at udforske de mange spændende events, som festivalen berører. Som studerende på Multimediedesign på Erhvervsakademiet Århus er disse events yderst relevante, da de kan give mig gode værktøjer i form af gode råd og inspiration med i bagagen.

Det rigtige øjeblik
Med mere end 100 spændende events på blot en uge har det været svært for mig at indsnævre disse til få. På trods af, at jeg ikke kunne deltage til dem alle, var der specielt én event, som gjorde et stort indtryk på mig. Her fik jeg god inspiration, og jeg blev klædt godt på i forhold til at forstå, hvordan man med ’de rigtige øjeblikke’ kan skabe noget unikt i form af god content eller markedsføring på de sociale medier. Dette event hed: ’The meaning of the moments’.

de fem behov

Onsdag d. 19. april bliver jeg mødt af flere studerende, erhvervsfolk og almindelige, interesserede borgere, som alle var spændte på at høre IUM’s event ”The meaning of moments”. Kort fortalt er IUM et fullservice mediebureau, der er etableret i Danmark i 1992. IUM er del af den internationale koncern, IPG Mediabrands, der sikrer adgang til branchens nyeste produkter og værktøjer samt et unikt netværk repræsenteret i mere end 127 lande. Læs mere om IUM: www.ium.dk

Eventen blev skudt i gang med en kort præsentation for dagens agenda. Heri fik vi lov til at høre om IUM, IPG, Dansk Supermarked og Jyske Banks måde at finde meningen i øjeblikkene.

Alle virksomheder havde interessante måder at takle disse specielle øjeblikke. Noget jeg især bed mærke i er, at der er en vigtig tidsperiode, som virksomheder skal være opmærksomme på, når de vil involvere sig i forbrugerne for at fange deres opmærksomhed. Denne periode kaldes wave 9, hvilket er den tidsperiode vi i dag befinder os i. Wave 9 betyder, at man som virksomhed skal fokusere at forstå deres forbrugers følelsesmæssige behov, da det har til grundlag for virksomhedernes relevans, og dermed kan de skabe det rigtige øjeblik ’moment’.

 

Virksomheder der har opfanget ‘de rigtige moments’
I oplægget blev vi præsenteret for et eksempel, hvor forbrugeren får lov til at involvere sig. Det var en reklame for Coca Cola, helt specifikt reklamen ’Share a coke and a song’, som IPG har medvirket til at lave. Denne reklamekampagne opnåede meget stor succes på de sociale medier, da forbrugerne var med til at skabe ’det rette øjeblik’ sammen med en cola, sang og hinandens samvær. Læs mere om Coca Colas succes: http://www.coca-colacompany.com/stories/share-a-coke-and-a-song-summer-campaign-to-feature-music-lyrics-on-packaging

Dansk Supermarked havde blandt andet fornyligt delt en video på deres Facebookside med titlen: ”Hvad mon der sker, hvis man bytter om på rollerne, og lader de mindste i familien købe ind til påskefrokosten?”. Det er en sjov og anderledes reklame, der fik meget positiv omtale og delinger på de sociale medier. For dem opfangede de det specielle moment, påsken.

Jyske Bank opererer med et andet område med deres ’Jyske Bank TV’, der giver gode bankråd, når folk har brug for vejledning i deres specielle moments gennem hele livet.

Efter denne uge, har jeg erfaret, at det er vigtigt at forstå dine kunders behov, når du som virksomhed skal fange deres opmærksomhed. Dette har jeg taget til mig, når jeg som studerende skal skabe nødvendigt content for en virksomhed, der i sidste ende kan skabe værdi for dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *