Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/b/multimediedesigner.dk/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756 Nye og mere værdiskabende muligheder med Virtual Reality | Multimediedesigner.dk
25 Apr

Nye og mere værdiskabende muligheder med Virtual Reality

VR

Du har måske hørt om Virtual Reality før? Hørt at du kan lege Robin Hood for en dag ved hjælp af en ikkeeksisterende bue og pil? Hørt at du kan dræbe zombier eller måske ligefrem være hovedpersonen i din egen pornofilm, alt imens du i virkeligheden bare sidder hjemme i stuen? Det er sandt. Men med Virtual Reality tyder det også på, at vi i fremtiden kan blive både klogere, spare tid og endda redde liv.

Teknologien indenfor Virtual Reality er nemlig gået stærkt de seneste år. Indtil nu er VR-brillerne umiddelbart blevet brugt som et underholdningsmiddel, hvor du som bruger bliver bragt ind i en virtuel verden og har til formål at gennemføre et spil eller opleve et andet univers som for eksempel havets bund eller rummet. Kun fantasien sætter grænserne – og det blev da kun endnu mere tydeligt, efter en deltagelse i dette års InternetWeek.

Pak dit atlas sammen og tag rygsækken på

Havde du også et hadefag i folkeskolen? Geografi måske? Forestil dig så hvis du kunne tage på en virtuel rejse og samtidig blive klogere på, hvordan naturkatastrofer opstår når tektoniske plader kolliderer. Eller hvis du kunne rejse tilbage i tiden og opleve selve historien, da den blev skabt, bare ved at tage et par briller på. Det kan være svært at forestille sig, hvis du ligesom mig, bare var vant til at Geo-Carsten kom slentrende ind med sit grumsede kaffekrus og fedtede skæg, satte sig ned, godt tilbagelænet, og bad dig om at slå op på side 167 i dit atlas. Men for fremtidens unge lyder det måske mere realistisk. I hvert fald arbejder flere store virksomheder allerede nu, på at kunne tilbyde denne undervisningsform gennem VR-briller.

Husk dine VR-briller når du skal på arbejde

Også inden for arbejdslivet kan Virtual Reality komme i spil. Tag for eksempel businessbranchen, som er præget af mange møder, deadlines, transporttider og forskellige locations. Hvis disse forretningsfolk kunne side på hver sit kontor, med hver sin VR-brille, kunne de virtuelt mødes i samme lokale og på den måde spare transporttiden så effektiviteten øges. Smart!

Og ligeså smart ville det være at bruge Virtual Reality i medicinalbranchen, hvor kvalificerede læger får muligheden for at styre robotter, gennem VR-briller, så disse robotter kan udføre operationer på patienter, hvor det ikke er muligt for lægen er være fysisk til stede. Disse teknologier er i stor udvikling og vil måske være en realitet om bare 5 eller 10 år.

Bliver den virtuelle verden så den rigtige verden?

Teknologien er konstant i udvikling. Men lægger Virtual Reality op til, at vi i fremtiden skal sidde hjemme i stuerne for at opleve det hele? Og bliver den virtuelle verden, så den rigtige verden? I min optik er denne teknologi både værdiskabende og brugbar, så snart den bliver brugt i en anden sammenhæng end bare underholdning. Nogle vil måske mene, at det tager overhånd og bliver for teknologisk, så snart vi kan sidde hjemme i stuerne og rejse rundt i tiden, besøge alverdens destinationer og prøve ting vi aldrig havde drømt om, uden rent faktisk at prøve dem. Men så skulle det da lige være fordi, de var lige så kedelige som Geo-Carsten. Virtual Reality giver os tværtimod muligheden for at udvikle os.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *